Kymen Kamerat ry

Kymen Kamerat ry

maanantai 5. joulukuuta 2011

Vuosikilpailun tulokset

Suurin osa osallistujista kuului Kymen Kameroihin, mutta kuvia tuli myös Loviisan kameraseurasta, Saimaan kameraseurasta sekä Ympyräkameroilta Haminasta. Muutama seuroihin kuulumatonkin kuvaaja osallistui kilpailuun. Kaiken kaikkiaan osallistujamäärä oli paljon suurempi kuin parina edellisenä vuonna. Vedoksia oli 123 kpl 33 kuvaajalta. Kuvasarjoja 75 kpl 24 kuvaajalta. Kilpailuun osallistuneista kuvista kootaan näyttely, joka on esillä Kotkan pääkirjaston ala-aulassa 21.12.2011 – 11.1.2012. Pyrimme valitsemaan näyttelyyn ainakin yhden teoksen jokaiselta kilpailuun osallistuneelta.

Kilpailun tuomarina oli Kotkalainen Pekka Kurtz. Hän kommentoi tehtävää näin: Tuomarointi ei ollut helppo tehtävä. Joukossa oli yli 50 kuvaa jotka olisivat ansainneet palkinnon. Hienoa oli nähdä että kuvaajilla oli omat tyylinsä joista pidettiin kiinni. Aihe oli vapaa, mukana oli monta erilaista kuvaustapaa ja aihetta, joten arvostelu oli senkin puolesta hankalaa. Yritin löytää kuvajoukosta ”pääaiheiden” parhaat.
Kuvia katsellessa yritin tavoittaa kuvaajan ajatukset, kuinka hän on ajatellut ja nähnyt tilanteen ennen laukaisimen painamista. Kuvasarjoissa yritin kiinnittää huomiota tarinan kokonaisuuteen, toimivuuteen, sanomaan ja kuvien laatuun.
Tahdon kiittää Kymen Kameroita kunnianosoituksesta saada tuomaroida vuosikilpailua, ja kiitän osallistujia hienoista töistä.

Kilpailua ovat tukeneet:
Foto PR
Kuva KM Salonen
Valokuvaaja Sofia Virtanen

Klikatkaa kuvaa niin se näkyy suurempana.

SKS = Saimaan Kameraseura ry
LoKa = Loviisan Kameraseura ry
KyKa = Kymen Kamerat ry

Vedokset:

1.  Päivi Eskola     SKS     Kohtaaminen


2.  Seija Blomberg     KyKa     Uiminen kielletty


3.  Ari Haimi     LoKa     Paatin pohja


4.  Sami Kontto     SKS     Katse5.  Matti S. Pukki     KyKa     Morning exercise6. Lars Häkkinen     KyKa     Työnsä tehneet7.  Jani Talvitie     KyKa     Loisteita8.  Mari Hirsikallio     KyKa     VarjoKunniamaininta:  Sofia Virtanen     KyKa     The day
Kolmen kuvan sarjat:

1.  Kirsi Tolvanen      Joensuu     Matkalla


2.  Kirsi Tolvanen     Joensuu     Talvi3.  Kirsi Tolvanen     Joensuu     Bring me fire4.  Antti Seppälä     LoKa     Matkalla5.  Markus Salomäki     KyKa     Brysselin arkea6.  Mari Hirsikallio     KyKa     MajakalleKunniamaininta:  Antti Seppälä     LoKa     Kulta-aarreEi kommentteja:

Lähetä kommentti