Kymen Kamerat ry

Kymen Kamerat ry

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Tallennusvälineiden hinnat

DVD-levyjen ja muitten muistivälineitten hinnasta suuri osa (usein suurin osa) on ns. hyvitysmaksua eli vanhaa "kasettimaksua". Maksun tarkoitus on alunperin ollut korvata muusikoille tulonmenetystä, joka on aiheutunut kun kansalaiset kopioivat äänitteitä.
Nykyisin muistivälineitä käytetään kuitenkin valtaosin muihin tarkoituksiin, esim. valokuvien varmuuskopiointiin. Tästä huolimatta viihdeteollisuus pyrkii laajentamaan hyvitysmaksua koskemaan jopa tietokoneitten sisäisiä kiintolevyjä! USB-muistit, kameroitten muistikortit jne. ovat vaarassa joutua samaan kategoriaan.

Onko sinusta kohtuullista maksaa rompuista 173% ylihintaa? Jos ei, lue lisää ja käy allekirjoittamassa adressi http://www.adressit.com/napit-irti

Luovutamme vetoomuksen nimilistoineen loppukeväästä Opetus- ja kulttuuriministeriölle. Asiaamme suhtaudutaan tietenkin sitä vakavammin, mitä enemmän nimiä on listalle kertynyt. Jos siis käytät rahasi mieluummin itse, käy allekirjoittamassa, ja levitä sanaa tutuillesi!

Tarvittaessa toimitamme adressilistoja myös paperilla, jos netissä oleva ei tavoita kaikkia.

Lisätietoja antavat SKsL:n puheenjohtaja Reino Havumäki, reino.havumaki (at) sksl.fi sekä kampanjapäällikkö Mikael Albrecht , mikael.albrecht (at) netsonic.fi

Antti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti