Kymen Kamerat ry

Kymen Kamerat ry

torstai 10. maaliskuuta 2011

Ett litet tips: Fotografiska i Stockholm

Pienen pikavisiitin Tukholmaan tehneenä mainostan tekemääni löytöä - museo/kirjakauppaa nimeltä "Fotografiska" lähellä Viking Linen Tukholman terminaalia. Ja aiheenahan tietenkin valokuvat.

Paikalle löytää parhaiten kun lähtee Vikingin terminaalilta kävelemään rantaa myöten kohti Tukholman vanhaa kaupunkia, matkaa on terminaalilta kävellen noin 500-600 metriä. Rakennus itsessään on Tukholman reissujeni aikana jäänyt aina arvoon arvaamattomaan eli en ole ohi kulkiessani juurikaan kiinnittänyt huomiota vanhaan punatiilirakennukseen. Nyt reissasin kuitenkin kamera käsissäni
ympärilleni katsellen ja kiinnitin huomioni nimeen Fotografiska. Päätin että poikkean siellä palatessani laivalle. Lopulta aika meni tiukille jo vanhaa kaupunkia kiertäessäni, mutta päätin kuitenkin poiketa pikaisesti katsomaan mistä kyse.

Sisällä löytyy kirjakauppa erilaisista valokuvausaiheisista kirjoista koostettuna ja myös valokuvanäyttelyosio.

Itse näyttelyyn ei jäänyt aikaa tutustua mutta poikkesin kirjakaupan puolella. Hypistelin useampaakin kirjaa himoiten. Tuonne olisi saanut uppoamaan reilun omaisuuden ja vähän naapurinkin omaisuutta :) Niin paljon valikoimassa olisi ollut mielenkiintoisia kirjoja. Hinnat ei toki mitään kotimaisen kirpputorin hintoja - päinvastoin. Tällä erää jäi pelkästään kiireen vuoksi vuoksi katseluksi mutta jos seuraavalla kerralla vaikka kesällä poikkeaisi paremmalla ajalla shoppailureissulle.

Suosittelen, mikäli olette Tukholmaan suuntaamassa. Tutustukaa paikan tarjontaan osoitteessa http://en.fotografiska.eu/ (sivut englanniksi, vaihtoehtoisesti ruotsiksikin).

Niin ja älkää unohtako Tukholman vanhaa kaupunkia, mieletön kokemus, mieletön miljöö ;)

Markus Salomäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti