Kymen Kamerat ry

Kymen Kamerat ry

sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Fotofinlandia ja vuosinäyttely 2009

SKsL:n vuosinäyttelyyn 2010 (tai 2011) osallistumalla voi samalla osallistua Fotofinlandia 2011 -kilpailuun, jonka pääpalkintona on 20 000 euroa. Kilpailuun osallistutaan tarjoamalla vuosinäyttelyyn vähintään viiden kuvan kokonaisuuksia. Teos voi olla vedosten tai projisoitavien kuvien kokoelma, ei kuitenkaan molempia sekaisin.

Tällaiset teokset osallistuvat samalla SKsL:n omaan Vuoden kuvaaja -kilpailuun. Osallistumishalua kilpailuihin ei tarvitse määritellä erikseen, vaan kaikki vaatimukset täyttävät teokset huomioidaan.

Kolme liiton omassa kilpailussa parhaiten menestynyttä teosta tarjotaan SKsL:n edustajina Fotofinlandia 2011 -kilpailuun. Molemmista vuosinäyttelyistä (2010 ja 2011) valitaan kolme ehdokasta, eli yhteensä SKsL tarjoaa Fotofinlandiaan kuusi ehdokasta. Fotofinlandia-kilpailun
esiraati valitsee kaikista kilpailuun lähetetyistä teoksista lopulliset 12 finalistia (mukana silloin siis muidenkin Finnfoton jäsenjärjestöiden kilpailijat). Lopuksi kilpailun päätuomari valitsee finalistien joukosta koko kilpailun voittajan.

Fotofinlandiaan valitut kuvaajat vastaavat kuitenkin itse omien teostensa vedostamisesta ja esillepanosta. Seuraavat asiat kannattaa huomioida:

- Juuri sillä teoksella osallistutaan myös Fotofinlandiaan, joka valitaan SKsL:n vuosinäyttelyyn.

- Finaaliiin päässyttä teosta voi kuitenkin parannella jälkikäteen (esim. kuvamäärä voi kasvaa ja esitystapa voi vielä vaihtua)

Eli rautalangasta: SKsL:n vuosinäyttelyyn riittää vähintään viiden vedoksen (tai vähintään viiden projisoitavan teoksen) kokonaisuus, mutta jos teoksella pääsee Fotofinlandian finaaliin, niin silloin täytetään 440cm leveä ja 190cm korkea, valkoinen seinä. Teoksen kaikkia kuvia ei
kuitenkaan voi vaihtaa, vaan pääsääntö on se, että teoksen on oltava sama SKsL:n vuosinäyttelyssä ja Fotofinlandiassa.

Lisätietoa:

SKsL:n näyttelysäännöt
http://www.sksl.fi/sksl/nayttelyt/vuosi-_ja_teemanayttelysaannot.html

Fotofinlandia 2011 -kilpailun säännöt
http://www.finnfoto.fi/fotofinlandia/

Liiton näyttelyvastaava tatu.kosonen@sksl.fi tai puh. 050 584 5896

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti