Kymen Kamerat ry

Kymen Kamerat ry

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Matille kunniamaininta Vuoden Luontokuva kilpailusta! Onneksi olkoon!

Vuoden Luontokuvat on taas valittu. Voitto meni tällä kertaa Espooseen, mutta Kotkaan tuli sentään kunniamaininta. Kilpailuun lähetettiin ennätysmäärä kuvia (11555 kpl). Esituomarit valitsivat semifinaaliin 1210 kuvaa. Vain 6 kuvaa sai kaikkien neljän esituomareiden puoltoäänen. Kuolema lammella kuva oli yksi niistä kuudesta. Päätuomaristo Hannu Hautala, Pekka Punkari ja Harri Nurminen tekivät lopullisen valinnan ja palkinto- tai kunniamaininnoille pääsi kaikkiaan 40 kuvaa.


Sarja: muut eläimet 
Kuvan nimi: Kuolema lammella 
Kuvaaja: Matti Pukki 
Sijoitus: Kunniamaininta 

Kuvaajan kertomus: Olin kuvaamassa Rupikonnien kutupuuhia 8.5.2012 Kotkassa. Paikka oli vanha soramonttu, johon konnia oli kokoontunut kymmenittäin. Parhaissa "läjissä" laskin olevan naaraan lisäksi 7-8 sulhasehdokasta. Kahlailin lammessa kahluuhousuissa, jotka välillä hörppäsivät vettä sisään. Kuvasin pääasiassa 150mm macro-objektiivia ja kulmaetsintä käyttäen, jotta sain aivan pintaa pitkin kuvakulman. Kuolema lammella kuvan rupikonnan löysin lammen rantavedestä kellumasta. Sen kuvasin rantahiekalla maaten niin, etten koskettanut vettä, koska siitä olisi aiheutunut aaltoja muuten aivan tyyneen vedenpintaan.

Tuomaristo: Vahva ja konkreettinen näkemys kuolemasta iski heti tuomaristoon. Ehkä tiukempi rajaus olisi ollut paikallaan. Harvoin kuolemaa kuvataan näin taidokkaasti ja pelkistetysti.

5 kommenttia:

  1. HYVÄ MATTI ! HUIKEA KUVA !

    VastaaPoista
  2. On todellakin ainutlaatuinen kuva! Onnea vielä tätäkin kautta!

    VastaaPoista
  3. Aiheesta lisää huomenna ke.23.10 klo.9:30 Kymenlaakson radiossa 96,9 fm, jos kiinnostaa... -Matti

    VastaaPoista