Kymen Kamerat ry

Kymen Kamerat ry

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Postikortti Kotkasta - valokuvauskilpailu seuran jäsenille

Kymen Kamerat ry järjestää jäsenilleen 1.4.2010 -31.12.2010 välisenä aikana Kotkaan tai kotkalaisuuteen liittyvän valokuvauskilpailun.

Kilpailuun osallistuneista kuvista valitaan kahdeksan kuvaa postikorteiksi. Korttien avulla on tarkoitus edistää Kotkan ja kotkalaisuuden sekä Kymen Kamerat ry:n tunnettavuutta. Postikortit tehdään myytäväksi ja myyntituotot tuloutetaan lyhentämättömänä yhdistykselle. Kuvaajille ei makseta palkkiota.

Lisätietoja kotisivuilla:

Kilpailuinfo kokonaisuudessaan

Osallistumissäännöt ja äänestysohjeet

torstai 18. maaliskuuta 2010

Kamera-73:n studiokuvauskurssi

Kamera-73 Kuusankoski ry järjestää huhtikuun 17-18 kaksipäiväisen studiokuvauskurssin. Kurssilla opettaja toimii Jussi Aalto. Kurssilla opiskellaan muotokuvausta studiovaloilla ja luonnonvalossa. Kurssilla otetuista kuvista järjestetään näyttely, paikka päätetään
myöhemmin.

Kurssin hinta on 30 € ja se maksetaan Kamera-73 Kuusankoski ry:n tilille Nordea 108330-201253. Kurssille voi ilmoittautua s-postilla tapani piste ojanpera ät kymp piste net. Kurssipaikka on avoin, paikka riippuu ilmoittautuneiden määrästä.

Yhteyshenkilönä toimii Tapani Ojanperä 0400 267 304.

P.S. Minulta saatte suurkuvatulosteita paperille, canvas-, RollUp- ja Art Line kankaalle. Kuvakoot kymppikuvasta 44 tuumaan (118,8 cm)

Tapani Ojanperä
0400 267 304

www.fotomikael.net

T: Antti

tiistai 9. maaliskuuta 2010

KLASSISET KAMERAT & CAJ BREMER

Lauantaina 6.3.2010 tehtiin retki Helsinkiin Klassiset Kamerat tapahtumaan sekä Ateneumiin Caj Bremerin valokuvanäyttelyyn. Retkelle osallistui jäsenistä Matti ja Jukka. Autonkuljettaja ja kartanlukija kerhon ulkopuolelta. Myös uusi jäsenemme Seppo oli mukana tapahtumassa omana autokuntanaan.

Tapahtumassa oli hienoja wanhoja kameroita pöydät notkuen. Lompakko tyhjeni samaa tahtia kun olkalaukku täyttyi "aarteista". Kuskimme Riku"Rodchenko" oli myytyä miestä ostaessaan upean 6X6 Yashikan. Kohta alkaa sävyjä löytyä MV-vedoksista! Matti sai kauan etsimänsä Minox täyskennoisen filmikameran vuodelta -84.

Ateneumissa kävimme katsomassa Caj Bremerin elämäntyöstä koottua näyttelyä. Todella hieno kokemus. Itse taiteilijakin oli paikalla ja saimme ostamiimme kirjoihin signeeraukset sekä esittelyä näyttelyn kuvista ja kuvien taustoista.

Paluumatkalla täytimme vielä vatsamme herkullisilla ABC:n leikkeillä ja pizzoilla NAM!

Retki oli 100% onnistunut.

- Matti "Minoxman"








perjantai 5. maaliskuuta 2010

Lisää esitelmiä valokuvakeskuksessa

Kotkan Valokuvakeskuksessa on tässä kuussa lukuisia jäsenistölle tarkoitettuja tapahtumia.

*Tiistaina 09.03.2010 alkaen klo 18.00* saapuu *NIKON* Finlandin edustaja *Jyrki Tuppurainen* esittelemään NIKONIN ammatti- ja harrastajakuvaajatuotteita.
*NIKON* tarjoaa tapahtumassa pullakahvit!

*Keskiviikkona 17.03.2010 kello 18.00* alkaen *CANON*in edustaja *Olli Turtiainen* esittelee ammatti- ja harrastajakuvaajatuotteita Kotkan Valokuvakeskuksessa. Kahvitarjoilu.

Taiteen keskustoimikunnan *valokuvataidetoimikunta* saapuu tutustumaan Kotkan Valokuvakeskukseen *keskiviikkona 31.03.2010 noin klo 12.00*.

**
T: Antti

Cänön luento valokuvakeskuksessa

Canonin pro servicen (CPS) kaveri, Olli Turtiainen luonnoi 17/3 klo 18:00 Kotkan Valokuvakeskuksessa. Elikkä varsinkin Canonin käyttäjille hyödyllistä tietoa olisi jaossa.

Antti

keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Liiton vuosinäyttelyn tuloksia

VUOSINÄYTTELY 2010 LOVIISASSA
Edes Kameraseura ry Helsingistä ei saanut yhtä paljon hyväksymisiä kuin meidän Kymen Kamerat!

Onneksi olkoon Jukka, Joosef, Matti ja Kalle. (Ja Janne)

Vuoden kuvaaja: Päivi Koskinen, Kameraseura ry, Helsinki
Vuoden nuori kuvaaja: Sami Heiniö, Laajasalon valokuvaajat ry, Helsinki
Näyttelyssä menestynein kameraseura: Porin kameraseura ry

Kymen Kamerat ry, Kotka
Jukka Ahti: Kuusi aita (A)
Jukka Ahti: Sirkka ja Singer (A)
Jukka Ahti: Aamuaurinko (B)
Jukka Ahti: Verkossa (B)
Jukka Ahti: Volvo (A)
Jukka Ahti: Ohdakeperhonen (A)
Jukka Ahti: Kurre tuiskussa (A)
Jukka Ahti: Sähköä ilmassa (A)
Joosef Kaario*: Speed (B)
Matti Pukki: Käpytikka (A)
Matti Pukki: Awakening (A)
Matti Pukki: Last jump (A)
Matti Pukki: So sweet (KUNNIAKIRJA) (A)
Matti Pukki: Akrobaatti (A)
Matti Pukki: Metalman (A)
Matti Pukki: Last smoke (A)
Kalle Salonen EFIAP: Näkymiä autiosta talosta 1-5 (A)

Ympyräkamerat ry, Hamina
Janne Leppänen: Ihmisen mitta (A)
Janne Leppänen: This guy relly rocks (A)

T: Antti

maanantai 1. maaliskuuta 2010

VUOSIKOKOUS OLI JA MENI

Vuosikokous on tältä vuodelta selätetty. Paljon tehtiin päätöksiä ja linjauksia. Tässä koostetta illan tapahtumista:

- toimintasuunnitelma kausi 2010 löytyy kotisivujen puolelta 
- jäsenmaksu pysyy entisellään

RETKIÄ
- lauantaina 6.2 yritetään rakentaa kimppakyytejä Klassiset Kamerat tapahtumaan Helsinkiin. Kyydiksi tai kyyditettäväksi voi ilmoittautua mm. tämän jutun kommenttilootassa (jos Antti ei ehdi tehdä ennen tätä retkelle omaa juttuaan...)

- 10.4 lauantai on liiton vuosinäyttelyn avajaiset Loviisassa. Päätettiin kokoontua klo 14 hotelli Degerbyssä. Sinne siis kaikki kynnelle kykenevät! Lisää ohjelmasta liiton sivuilla.

- 6.5 torstaina vierailemme Sofian studiolla Haminassa. Paikan päällä pitäisi olla klo 17.30. Osoite on Isoympyräkatu 21, Hamina.

- alustavaa tietoa... suunnitteilla retki Kuopioon Ympyräkameroiden kanssa. Suunnittelutoimikunnalta (Jani ja Janne) kuultaneen lähempänä asiasta lisää. Ohjelmassa laatuvalokuvaa, mukavaa yhdessäoloa, mökkimajoitusta yms. Jani käy paikallisoppaasta, joten hyvissä käsissä matka tuntuu olevan :-D

Viimeisenä, muttei hassuimpana ideana... Ajatuksena on laittaa pystyyn jäsenille vuoden kestävä valokuvauskilpailu, aiheena Kotka. Kilpailukuvista koostetaan myyntiin n. 8 kuvan kuvasarja. Asia on vielä untuvikkovaiheessa, kilpailutoimikunta työstää asiaa ja infoaa kun infottavaa on.

tv. Mari